Toegang Tot Woningen En Appartementencomplexen

Van sleutelbos naar App

Wanneer u zorg ontvangt van mantelzorgers of de thuiszorg dan is het wel zo prettig als zorgverleners gemakkelijk bij u binnen kunnen. Doet u de voordeur zelf open? Heel fijn, maar veel cliënten van de thuiszorg zijn minder mobiel en vinden het prettig als zorgverleners snel terplekke zijn. Heeft u personenalarmering dan bent u zelfs verplicht toegang voor de zorg te regelen.

Een elektronisch slot van Telelock is het digitale antwoord op sleutelbossen en onveilige kluisjes. Veel zorgverleners werken er al mee en tot grote tevredenheid.

Wanneer u kiest voor een Telelock slot, vervangen wij de huidige cilinder van uw slot door een elektronische motorcilinder die aan de buitenkant niet zichtbaar is. Aan de binnenkant monteren we een handige draaiknop. U bepaalt vervolgens zelf wie er via de app toegang krijgt tot uw woning. Gebruikt u zelf liever een gewone sleutel? Dat kan altijd.

Groningen Wonen Met App

Toegang tot appartementencomplexen

Door het toepassen van digitale toegang wordt de veiligheid van bewoners van appartementencomplexen verhoogd. Zorgmedewerkers hoeven niet meer met sleutelbossen rond te lopen, onveilige sleutelkluisjes in portieken zijn niet meer nodig en bewoners hoeven 's avonds geen zorgmedewerkers het gebouw binnen te laten voor een buurman of buurvrouw met zorg.

Dankzij moderne technologie kan de centrale toegang tot een gebouw nu veel beter worden geregeld. Zo wordt de centrale toegangsdeur van een appartementencomplex of portiek met een elektronisch kastje aangesloten op het Telelock platform. Daarmee kunnen hulpverleners met een digitale sleutel op hun smartphone 24/7 toegang krijgen tot appartementencomplexen.

Tijdens het proefproject wordt het gebruik van elektronische toegang op een aantal appartementencomplexen getest op locaties van een drietal woningcorporaties: Patrimonium, Wierden en Borgen en Woonborg.

Groningen Zorg Met App

Zorgmedewerkers met digitale sleutelbos

Wanneer de toegang tot een gebouw of woning is geregeld met een Telelock slot, kan de zorg altijd binnen. Medewerkers van de thuiszorg krijgen een digitale sleutelbos op hun werktelefoon. 

Tijdens de proefperiode gaan enkele zorgteams van Zinn, TSN zorg en Westerholm deze digitale sleutelbos in de praktijk testen.

De wijkteams die meedoen aan deze proef selecteren een aantal cliënten die het elektronisch slot van Telelock in de praktijk mogen testen.

Via onderstaande link zie je een filmpje waarin wijkverpleegkundige Inge vertelt hoe Telelock in de praktijk gebruikt wordt.

Client Met Slot 1A

Cliënten krijgen elektronisch slot

Telelock is een slim elektronisch slot en ziet er vanaf buiten uit als een gewoon slot. Voor de bewoner verandert er niets aan de manier waarop deze de deur opent; de bewoner gebruikt zelf een gewone sleutel. Met het Telelock slot krijgen de medewerkers van het thuiszorg team toegang tot de woning.

Daarnaast kiest de bewoner zelf wie van de naasten en mantelzorgers toegang krijgt tot de woning. De gebruiker kan kiezen voor gebruik van gewone of digitale sleutels voor een partner, mantelzorgers of de hulp.  Zij krijgen dan een digitale sleutel op hun smartphone. Met deze digitale sleutel openen zij de voordeur en/of de centrale deur van het complex.

Groningen Onder Elkaar

Veur mekoar en mit mekoar

Het project met de digitale sleutels voor de thuiszorg is een initiatief van Groninger Kracht.

Groninger Kracht is een samenwerkingsverband van zestien Groningse ouderenzorgorganisaties met een gezamenlijke visie op vitaal en zelfstandig ouder worden in de provincie. De ambitie voor ouderen is: zo lang mogelijk vitaal en zelfstandig ouder worden in je eigen omgeving, waarin je actief deelneemt aan de gemeenschap en je je van betekenis voelt, ook als je ondersteuning of zorg nodig hebt.

De partners van Groninger Kracht werken samen op gebied van zorg en inzet van zorgtechnologie. Ook de inzet van digitale woningtoegang kan een bijdrage leveren aan het ondersteunen van ouderen die zelfstandig ouder willen worden in de eigen omgeving. Daarom wordt er op dit moment een project gestart om digitale toegang in de praktijk te testen.

Vraag en antwoord over het pilot project

Deelnemers aan de pilot worden geselecteerd door de wijkteams die meedoen aan de pilot. Omdat de medewerkers uit de wijkzorg een digitale sleutel op hn telefoon moeten hebben, is het helaas niet mogelijk om mee te doen als het thuiszorg team uit uw wijk niet meedoet.

De wijkteams van ZINN, TSN en Westerholm uit Selwerd en Haren doen mee aan de pilot.