Puck Keysafe code wijzigen

Thumbnail Puck Gebruik 2

Instructies voor het wijzigen van de code van uw sleutelkluis

De code wijzigen van uw Puck Sleutelkluis - hoe doet u dat?

 

Via onderstaande knop kunt u een duidelijk filmpje bekijken met de handleiding voor het wijzigen van de code van de Puck sleutelkluis. Of volg de instructies verderop deze pagina.

 

1. De Puck Keysafe openen

Puck Code Wijzigen Figuur 15

De Puck Keysafe openen

• Voer de juiste code in, door aan de cijferwieltjes te draaien.

Haal Het Deskel Los

• Open de Puck keysafe door de deksel linksom te draaien, houd deze vast terwijl u draait.
• Trek de deksel naar u toe, om deze af te nemen.

2. Deksel parkeren en Code instelstand inschakelen

Puck Code Wijzigen Figuur 17

• De sleutelbak van de Puck Keysafe is voorzien van twee sleuven, waarin u de deksel kunt plaatsen.
• Hier kunt u de deksel tijdelijk ‘parkeren’, zodat u dan uw handen vrij heeft.

Puck Code Wijzigen Figuur 18

Code instelstand inschakelen

Wijzig de code in een aantal eenvoudige stappen:

• Haal de deksel van de Puck Keysafe los
• Voer de oorspronkelijke code in
• Zet de code instelschuif in de stand SET CODE, om de kluis klaar te maken de nieuwe code in te voeren

3. Cijfercode instellen en deksel terugplaatsen

Puck Code Wijzigen Figuur 19

Draai de cijferwieltjes op de code die u wilt instellen

• Kies een code die voor anderen moeilijk te raden is, maar voor u gemakkelijk te onthouden.

LET OP: Vergeet deze code niet!

Puck Code Wijzigen Figuur 20

Zet de code instelschuif terug omhoog

• Nadat u de code ingesteld heeft, kunt u de deksel weer terug plaatsen.
• Vanaf nu kunt u de Puck Keysafe openen, door de zojuist ingestelde nieuwe code in te voeren.
• Vergeet tenslotte niet de nieuwe kluiscode door te geven aan uw mantelzorgers en uw zorgorganisatie, zodat zij de kluis kunnen openen in geval van nood.

Thumbnail Puck Code Wijzigen 3

Puck aanschaffen in de shop

De instructies voor het veranderen van de code van de Puck Keysafe kunt u ook vinden door het bekijken van het korte instructiefilmpje.

De Puck Keysafe SKG** Sleutelkluis kunt u bij Telelock aanschaffen

Thumbnail Telelock Wijkzorg 3

Veilige digitale toegang voor de thuiszorg

Wilt u weten of er ook alternatieven zijn voor gebruik van een sleutelkluis? Maak dan kennis met Telelock: veilige digitale toegang voor de zorg.

Veel gestelde vragen over de Puck sleutelkluis

De SKG goedgekeurde kluis is oersterk en veilig. Daarom kan deze niet door personen worden opengemaakt die de kluiscode niet kennen. De monteur zal de kluis open moeten slijpen om uw sleutel terug te krijgen. Daarom is het belangrijk dat u de code niet kwijtraakt. Kies een veilige code, dus geen 0000, maar wel een code die u zelf makkelijk kunt onthouden. U kunt deze code ook op een veilige plek opschrijven of een vertrouwde persoon in uw omgeving te vragen om de code te onthouden. Door deze zekerheid in te bouwen weet u zeker dat u altijd uw kluis kunt openen.

De Puck Keysafe SKG** sleutelkluis is de enige gewone sleutelkluis met het SKG keurmerk, Daarmee is de Puck Keysafe de meest gebruikte sleutelkluis in de thuiszorg. Voelt u zich niet veilig met een sleutelkluis aan de buitenkant van de woning, dan kunt u kiezen voor een Telelock elektronisch slot. Met de digitale voordeelbundel heeft u niet alleen een veilige maar ook voordelige keuze.

Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van een digitaal slot als alternatief voor een sleutelkluis. Tot voor kort waren vooral de hoge kosten een belemmering voor de inzet van een digitaal slot. Steeds meer zorgorganisaties gaan werken met Telelock, waardoor ze met een app op hun telefoon een digitaal slot kunnen openen. Telelock speelt daarop in en heeft een digitale voordeelbundel geintroduceerd, waarmee de combinatie van personenalarmering met een digitaal slot tegen een aantrekkelijke maandprijs wordt aangeboden. Deze voordeelbundel is te vinden in de shop op deze website.

Veel thuiszorgorganisaties stellen een sleutelkluis verplicht, maar leggen de verantwoordelijkheid bij de cliënt. In veel gevallen wordt er hierdoor een keuze gemaakt op basis van prijs in plaats van inbraakwerendheid wat leidt tot onveilige situaties. Het gebruik van sleutelkluisjes kwam in 2015 in opspraak nadat het aantal inbraken gerelateerd aan opengebroken sleutelkluisjes was verdrievoudigt naar 800. Volgense de KBO zijn er in Nederland zo'n 150.000 onveilige sleutelkluisjes in omloop. Het betreft hier met name hulpbehoevende mensen die het slachtoffer worden van criminaliteit en een verhoogt risico op inbraak hebben. Steeds meer thuiszorg instellingen stappen af van toegangsbeheer via sleutelkastjes. Moderne systemen met elektronische sloten kunnen op afstand beheerd worden en door de zorg alleen nog maar geopend worden met een beveiligde app op de mobiele telefoon. Lees op deze site meer over veilige toegang door het gebruik van het elektronische slot van Telelock.