Heeft u een vraag voor ons?

Kijk dan of uw vraag hieronder bij de veelgestelde vragen wordt genoemd. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons via onderstaande gegevens.

Telefoonnummer: +31 85 – 401 79 32
E-mailadres: info@telelock.nl

Veelgestelde vragen

Batterijen

De Telelock motorcilinder maakt gebruik van 6 stuks AA formaat alkaline batterijen. Dit zijn standaard batterijen welke vrijwel overal te koop zijn. Wij adviseren gebruik te maken van een goede kwaliteit batterijen van bijvoorbeeld Duracell of Panasonic. Volg de volgende stappen voor het plaatsen of vervangen van de batterijen:

 • Draai met de hand de design-schroef los en verwijder deze. (in sommige gevallen wordt gebruik gemaakt van een kruiskopschroef. Deze kunt u met een kruiskop-schroevedraaier losdraaien)
 • Schuif de kap van het batterijencompartiment naar beneden en verwijder deze.
 • Verwijder zo nodig de 6 lege batterijen.
 • Plaats aan beide zijden van de motorcilinder 3 nieuwe batterijen, te beginnen met de batterijen aan de voorzijde van de cilinder. Let daarbij op de markering in het batterijcompartiment, deze geeft aan hoe iedere batterij geplaatst moet worden.
 • Schuif de kap weer over het batterijen compartiment.
 • Draai de design-schroef weer met de hand vast.

Het batterijverbruik van de motorcilinder is afhankelijk van een heleboel factoren waaronder de volgende:

 • Kwaliteit en capaciteit van de batterijen, hoe hoger de capaciteit hoe langer de batterijen meegaan.
 • De tijd dat de motorcilinder moet draaien om de deur ‘op slot’ en ‘van slot’ te draaien. Als de motorcilinder langer moet draaien zijn de batterijen eerder leeg.
 • Kracht die de motorcilinder moet leveren. Indien de deur bijvoorbeeld krom is en de motorcilinder veel kracht moet leveren zijn de batterijen eerder leeg.
 • Omgevingstemperatuur, bij een lage omgevingstemperatuur wordt de levensduur van de batterijen verkort.
 • De functie ‘Automatisch sluiten’. Indien deze functie aanstaat en de daarvoor benodigde optioneel verkrijgbare deurstandsensor is aangesloten, zal de motorcilinder de deur automatisch volledig ‘op slot’ draaien op het moment dat de deur gesloten wordt. Dit kan de levensduur van de batterijen verkorten.
 • De ‘open tijd’, bij een langere ‘open tijd’ wordt de dagschoot langer naar binnen getrokken. Dit verkort de levensduur van de batterijen.

Het batterijverbruik van de deurcontroller en oplegslot is ongeveer 30.000 – 50.000 schakelingen.

Als de batterijen in de motorcilinder bijna leeg zijn, zal dit op de volgende manieren duidelijk worden gemaakt:

 • Akoestische (geluid) melding door de motorcilinder (ook als het geluidsignaal is uit gezet) na het ‘op slot’ en ‘van slot’ draaien van de deur via de knop van de motor cilinder of via de Toegang app op de smartphone.
 • Visuele melding in de Toegang app.
 • Visuele melding in het beheerplatform. (komt later beschikbaar)
 • Optioneel een email bericht met een ‘batterij bijna leeg’ melding. (komt later beschikbaar)

Als akoestische (geluid) batterij bijna leeg melding geeft de buzzer van motorcilinder drie maal drie piepsignalen (— — —). Deze signalen volgen op de eventueel reguliere piep die wordt gegeven nadat de deur ‘op slot’ of ‘van slot’ is gedraaid.Nadat een batterij-leegindicatie is gegeven blijft de motorcilinder nog een tijd werken. In ieder geval ruimschoots de tijd om batterijen te verwisselen.

App

Het contact tussen het Telelock slot en de app gaat via Bluetooth en daardoor is het bereik maximaal 10 meter. In sommige gevallen kan het bereik van 10m te groot zijn, bijvoorbeeld in een appartementencomplex waar meerdere bewoners Telelock gebruiken. Het bereik kan dan aangepast worden zodat alleen de (voor)deur geopend kan worden op het moment dat iemand bij u voor de deur staat.

Nee, de digitale sleutel staat in de applicatie zelf. De deur wordt geopend door een draadloze (BLE) verbinding tussen de smartphone en het Telelock slot. Hiervoor heeft u geen internet verbinding nodig.

U heeft een smartphone nodig met Android of iOS met tenminste de volgende specificaties:

-Android 4.4 of hoger en Bluetooth Low Energy (BLE)

-iOS 8.1.2 of hoger en Bluetooth Low Energy (BLE)

Via instellingen kunt u op uw telefoon zien welke versie van Android en iOs u momenteel heeft. Is dit lager dan bovenstaande dan kunt u mogelijk de nieuwe versie installeren/updaten. 

Installatie

Ja, een monteur van Telelock voert de installatie uit. Er wordt dan ook uitleg gegeven over het slot. Om deze reden is het verstandig om met twee personen aanwezig te zijn zodat u en eventueel uw partner of mantelzorger vragen kunnen stellen. De monteur laat ook een informatie map bij u achter zodat u altijd terug kunt lezen wat de monteur heeft uitgelegd.

Indien de deur nu met een sleutel geopend kan worden, al dan niet door gelijktijdig aan de greep of knop te trekken, kan die deur ook met een Telelock slot worden ontgrendeld. Het mechanisme van een Telelock slot is instelbaar. De monteur die bij u het slot komt plaatsen stelt de kracht van het Telelock slot af op de situatie bij u thuis. Telelock is dus ook geschikt voor zwaar draaiende sloten of een oudere deur die de neiging heeft om te klemmen.

Wanneer u het Telelock huurt wordt er één fysieke sleutel met het Telelock slot meegeleverd. Extra fysieke sleutels kunnen eenvoudig worden bijbesteld in het bestel proces. 

Met het abonnement digitale sleutel portaal, kunt u zelf 250 elektronische sleutels uitgeven en beheren via de app op uw telefoon of via de app van uw mantelzorger. Met deze digitale sleutels kunt u naasten of bekenden toegang geven tot uw woning.

Bij de aankoop van het Telelock slot worden er standaard drie sleutels meegeleverd. Ook heeft u standaard toegang tot het digitale sleutel portaal.

Functies

Wanneer u kiest voor een elektronische oplossing met een slim slot bepaalt u altijd zelf wie toegang heeft tot uw woning. Aan de zorg geeft u bovendien één digitale sleutel af, die voor of door de zorgorganisatie beheerd wordt. Hierin is ook voorzien dat de zorgorganisatie te maken heeft met invalkrachten of medewerkers die in- of uitdienst treden. Er wordt in alle gevallen geregistreerd wie toegang tot de woning heeft gehad. Deze informatie wordt niet gedeeld, maar is in geval van calamiteiten te achterhalen. Er is geen internetverbinding nodig. De zorgmedewerker kan de deur eenvoudig openen met de app op de smartphone. U kunt bovendien zelf tot 250 digitale sleutels uitgeven aan familie en mantelzorgers. Deze digitale sleutels zijn bij de prijs inbegrepen.

De deur kan eenvoudig met de hand ‘op slot’ en ‘van slot’ worden gedraaid door gebruik te maken van de knop op de motorcilinder.  Zodra u deze knop in de ‘op slot’ of ‘van slot’ richting draait, zal de motorcilinder dit detecteren en de draaibeweging van u overnemen.

U kunt uw deur aan de buitenzijde nog steeds met de mechanische sleutel ‘op slot’ en ‘van slot’ draaien. Dit werkt precies zo als dat voorheen werkte. Een speciale koppeling in de motorcilinder zorgt ervoor dat de motorcilinder wordt losgekoppeld zodra u een sleutel in het slot steekt.

Let op: wij adviseren om altijd een mechanische sleutel mee te nemen, ook als u de deur alleen nog met uw smartphone of afstandsbediening ‘op slot’ en ‘van slot’ draait. De mechanische sleutel is een back-up voorziening in die gevallen dat het ‘op slot’ of ‘van slot’ draaien van de deur met de smartphone of afstandsbediening niet werkt of niet lukt. Denk daarbij aan situaties dat de batterijen van de motorcilinder, afstandsbediening of uw smartphone leeg zijn.

U kunt de Telelock motorcilinder, oplegslot en deurcontroller bedienen via een Telelock afstandsbediening. De Telelock afstandsbediening is voorzien van drie knoppen. Via het Telelock beheerplatform kunnen eenvoudig verschillende functies aan de knoppen worden toegewezen. Indien u een afstandsbediening besteld heeft wordt deze klaar voor gebruik meegeleverd.

U kunt de Telelock motorcilinder of andere sloten ook bedienen via de Toegang app op een geschikte smartphone. Daarvoor dient u binnen het Telelock beheerplatform een digitale sleutel aan u zelf te versturen.Op dezelfde wijze kunt u eenvoudig digitale sleutels aan anderen versturen, zodat ook zij met hun smartphone uw motorcilinder of andere sloten kunnen bedienen. Meer informatie over het uitgeven van digitale sleutels, afstandsbediening en het bedienen van de motorcilinder met de smartphone vindt u in de algemene handleiding.

De Telelock motorcilinder en deurcontroller worden standaard door middel van batterijen gevoed, het uitvallen van elektriciteit heeft geen invloed op de werking van het Telelock product. Daarnaast is het Telelock slot van buitenaf ook nog steeds met een mechanische/fysieke sleutel bedienbaar. Aan de binnenkant kan de mechanische draaiknop nog steeds bediend worden.

Telelock op een centrale deur in wooncomplexen wordt standaard met voeding/elektriciteit gemonteerd en beschikt tevens over batterijen als backup. In het geval dat de elektriciteit uitvalt, schakelt het Telelock product automatisch over op batterijen.